Nieuws

*Hier vindt u enkele tips terug hoe kinderen op een correcte manier in de auto kunnen worden vervoerd: Klikvast

*Kinderen hebben voldoende slaap nodig voor hun ontwikkeling. Om wiegendood en ongevallen te voorkomen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan een gezonde en veilige slaapomgeving. Via dit korte spelletje kan je checken of je alles naar wens doet veilig slapen spel..

*Lezen is heel belangrijk voor de taalontwikkeling van jullie kindje, van jongsaf aan hiermee beginnen is heel belangrijk  klik op taaltips om meer info hierover te lezen.

*Wist je dat je veel interessante speelactiviteiten en speeltips voor baby’s, peuters en jonge kleuters kan vinden op www.speelbank.be?

* Advies Kind en Gezin: Ook tijdens de zomer hebben kleine kinderen nood aan extra vitamine D!!
Vitamine D helpt calcium in onze beenderen en tanden opnemen en maakt het skelet stevig. Vitamine D kan onder invloed van de zon door ons lichaam zelf worden geproduceerd, maar uit recent onderzoek blijkt dit ook tijdens de zomer om onvoldoende gaan.
Daarom wordt bij alle kinderen aanbevolen om dagelijks 400IU ( internationale eenheden) vitamine D toe te dienen. Dit vanaf de geboorte tot en met de leeftijd van 6 jaar, het ganse jaar door, onafhankelijk van het soort melkvoeding en de vitamine D suppletie van de moeder ( tijdens en na de zwangerschap).